Wat is chiptuning

Chiptuning is kort samengevat het aanpassen van de computer (ECU) van uw auto.

Chiptuning is sinds jaar en dag een doeltreffende manier om het verbruik, vermogen en souplesse van uw auto te verbeteren. Dit betekent niet dat alle chiptuners het zelfde te werk gaan.

Doe de gratis kentekencheck!

Gewenste locatie:

Wat levert Proline Chiptuning u op?

U zult zelf ervaren dat de prijsverschillen op de markt groot zijn, en zo ook de manier van werken. Vergelijkt u het eens met een huisschilder. Niet iedere schilder werkt even netjes of gaat goed voorbereid te werk. Hierdoor is er ook een groot verschil in kwaliteit, wat u als klant soms pas na enkele maanden zult ervaren. Dat is 1 van de redenen waarom wij 5 jaar garantie geven op ons werk.

Wij garanderen dat wij binnen de door de fabrikant gestelde marges blijven werken en onze aanpassingen de toleranties niet zullen overschrijden. Wij maken dan ook “in huis” het programma voor uw wagen, naar uw wensen. Dit in tegenstelling tot de meeste chiptuners, die hun programma’s gewoon elders inkopen.

Wij willen graag exact weten wat we verkopen, en zo u de beste rijdervaring te kunnen garanderen. U gaat dan ook niet de deur uit zonder een goede proefrit zodat het door ons ontwikkeld programma volledig naar uw wensen is!

  • 5 jaar garantie op de maatwerk software
  • Eerst een testrit
  • 7 dagen Niet goed, geld terug

Wist u dat…

Chiptuning ook erg geschikt kan zijn voor bedrijfswagens en sommige campers? We vertellen u er graag meer over.

Wat kost chiptuning?

Bij ons is chiptuning al mogelijk vanaf 299 euro. Dit komt vooral omdat wij zelf de programma’s ontwerpen en dus niet duur hoeven in te kopen.

Ook hebben wij de mogelijkheid binnen ons netwerk om de nieuwste modellen uitvoerig te testen waardoor wij vaak voorop lopen met onze ontwikkeling. Dit mede door samenwerking met andere tuners over de hele wereld.

Wilt u weten wat wij voor uw wagen kunnen betekenen?
Neem gerust contact op met 1 van onze vestigingen in Nederland.

 

Stage 2 of Eco chiptuning

Wanneer u een uitgebreider programma wenst voor uw auto zoals een stage 2 of Eco optimalisatie dan kunnen wij dit ook voor u verzorgen.
Onze ingenieurs kunnen door nog meer parameters aan te passen in de software een nog hogere brandstofbesparing realiseren.

Bij een stage 2 chiptuning wordt er nog meer aandacht besteed aan het verbeteren van het vermogen en koppel. Ook zal de acceleratietijd nog scherper verbeterd worden.
Een nog fijner vermogensopbouw is het resultaat. Uitgemeten bij het karakter van uw wagen.
Dit alles wordt altijd binnen de fabrieksmarges door onze ingenieurs doorgevoerd.

Bootmode

Vanaf medio 2010 hebben een aantal auto merken en modellen een extra beveiliging in de motorcomputer mee gekregen. Deze beveiliging zorgt ervoor dat OBD chiptunen niet zomaar mogelijk is zonder de motorcomputer eerst te ‘unlocken’. Dit betekend dat de computer eerst gedemonteerd en vrijgeschakeld dient te worden. Vervolgens kan de aangepaste data in de computer geschreven worden. Dit vrijschakelen en tunen neemt ongeveer 2 uur in beslag.

Meer weten of meteen een afspraak plannen? Neem dan hier contact met ons op.